24 Haziran 2023 Cumartesi

5074

 (14 MAYIS PAZAR)

Kahvaltıdan sonra hazırlanıp, giyinip, kendimi güçlü ve hazır hissederek oyumu kullanmaya gittim. Okulda sanki gergin bir hava hakimdi, belki de bana öyle geldi. Anneler günü planımızı erteledik, öğleden sonra Emirli'ye geçtik, arkadaşlarımız gelince birer kadeh blush koyup komşularla seçim sohbetine koyulduk. 

Bezgin muhalefeti hiç anlamıyorum doğrusu- bu kez ilk defa gerçekten kazanmaya çok yakınız, ama hala umutsuzlar. Adeta kazanmak istemiyor gibiler, oysa ne istediğimiz konusunda biz çok netiz: adil, yaşama değer veren, aydınlık bir toplumun parçası olmak.

Moralimizi yüksek tutarak bekliyoruz seçimin bitmesini ve saat 6dan sonra gerginlik hissi başlıyor; hepimizin elinde telefon, sandık başındaki arkadaşlardan gelen mesajlara bakıyoruz, sosyalmedyada saniye saniye takipte kalıyoruz. Yüreklerimiz ağzımızda.

Saat ilerledikçe umutla karamsarlık arasında gidip geliyoruz; muhafazakar mahallelerde bile muhalif adayın ileride olduğunu gördükçe oluyor bu iş diyoruz, ama medyada açıklanan sonuçlar öyle değil. Ajansların manipüle edildiğini/ettiğini biliyoruz elbette, bu seçimin iktidar için kritik olduğunu ve ellerinden geleni yapacaklarını da...

Yüreğimiz ağzımızda geceye yaklaşırken, milim milim muhalif adayın yüzdesi yükseliyor ve yarına kadar devam edecek, sonunda İstanbul seçimindeki gibi az farkla biz kazanacağız, diye düşünerek uykuya dalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder