2 Ocak 2018 Salı

3112

(31 ARALIK PAZAR)

Çok eğlenceli bol kahkahalı bir yılbaşı! Hak eden herkes için çok şahane bir yıl olsun...
 Evi tam da istediğim gibi süsledik; çam dalları, kozalaklar, ışıklar, mumlar...
 Tüm detaylarıyla şahane oldu bence, hem salonumuza yeni bir hava geldi bahaneyle, ortam sadeleşti.
 Son aylarda ellerimle yaptığım dekoratif objeler de yerini buldu böylece, tamamı bu sıcak ve şık atmosferi yarattı...
 Soframız hem göze hem mideye hitap eden bolluktaydı; her biri nefis olmuş mezeler ve tabi ki akşamın yıldızı kaz eti...
Eşimin spesiyali elmalı pancar, kendime güvendiğim zeytinyağlı ayvalı kereviz, annemden gelen pırasalı börek, çam fıstıklı yoğurtlu pazı kavurma, olmazsa olmaz yeşil salata, son dakikada eklenen zeytinyağlı yaprak sarma, memleketten gelen mantar tirmit, ilk defa pişirdiğim halde mükemmel sonuç veren kestaneli iç pilav ve Kars'tan getirttiğimiz, içini brokoli ve havuçla doldurup fırına verdiğimiz kaz-hepsi tek kelimeyle muhteşemdi.
 Sofra süslemesinde kullandığım ahşap boyama minik kasanın içine mum, kuru haşhaş çiçekleri, kokinalar ve mini kozalaklar koydum. Ortaya serdiğim desenini çok beğendiğim runner, tealight olarak değerlendirdiğim kesme viski bardakları, çok sevdiğim altın yaldızlı alabaster tabaklar ile soframızı tamamlayan altın baskılı şampanya kadehlerinin hepsi eşimin hediyesi...
  Arkadaşımın elleriyle yapıp getirdiği Rus salatasını ve elbette şekersiz hazırladığım balkabaklı kupları da unutmayalım!
Yemekten sonra ağırlığımızı dans ederek attığımız yılbaşı gecesini pek şen geçirdik birlikte! Muhakkak TSM ile başlayıp hafiften arabeske kayacakken U dönüşü ile Balkan ezgileriyle devam ettik.
 Türlü koreografilerimizi gerçekleştirip pilimiz bitene kadar kurtlarımızı döktükten sonra orta masaya oyun kurduk. Bu genel kültür oyununu gerçekten seviyorum, zorluyor aslında.
 Oyunda cin-toniği fazla kaçıran arkadaşımızın komik halleri bizi epey güldürdü, saatler gece yarısını gösterdiğinde Hava Nagila şarkısıyla coştuk.
2018 bizim yılımız olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder