23 Aralık 2019 Pazartesi

3833

(21 ARALIK CUMARTESİ)

Dünden beri, aslında birkaç gündür, Emirli'deki evin şömine tadilatı mevzusunda stresliyim. Bizim ailenin bu sinirli halleri nedir bilemiyorum, ama illa ki basit meseleleri daha karmaşık hale getirmeyi ve her şeyin en kötüsünü düşünmeyi severler. Bu da aslında çok zor olmayacak bir işken, annem sağ olsun büyütüp kendine de bize de stres yapıyor her zamanki gibi.
Yani gündemde bu mesele vardı zaten bir aydır; bugün sonunda yapılacak, biz de kurtulacağız. Sürekli telefonla konuşarak bilgi almaya çalıştık, sonuçta sorunsuz halloldu. Bu kez de hiç hesapta olmaya bir kanalizasyon borusu sorunu çıktı, o da sene sonuna kadar yaptırılmış olur sanıyorum.
Sonunda evimizde mutlu mesut oturup tadını çıkaracağız umarım...
Kahvaltıdan sonra evde birkaç ufak değişiklik yaptık; tel dolabı balkona çıkartıp, yeşil yapraklı sarkan çiçeği makrome saksısına koyduk. Yıllardır biriktirdiğimiz şarap şişesi mantarlarından bir kapı süsü yapmaya başladık, ama tam istediğimiz gibi olmadı, sonra bitirmek üzere bir kenara koyduk. Akşamüstü eski bir müşterimin yakında açtığı atölyeye gittik, açılışta biraz vakit geçirip sohbet ettik. Çok tatlı bir kız, birlikte güzel işler yapmayı umuyorum.
Dönüşte yeni açılan kooperatiften eve birkaç şey aldık; kuşburnu marmelatı, goldsaft, siyez makarna filan- bayılıyorum sağlıklı gıda alışverişine.
Akşam çok yürümüş ve çok acıkmıştık; nefis bir bolonez soslu makarna pişirdik, yanına da şarap açtık. Dr. Sleep filmini izleyerek kanepede kedilerimizle keyif yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder