14 Ekim 2015 Çarşamba

2303

(13 EKİM SALI)

 Babası tarafından istismara uğradığını iddia eden, annesini kaybetmiş ürkek bir genç kız... Ulaşmak zor ona, kendini manastıra kapatıp sessizliğe gömülmüş.
Babası ondan daha zavallı bir halde; kendine yöneltilen ithamları çaresizce kabullenmekte ama hiçbirini gerçekten hatırlamıyor. Alkolik geçmişini suçlamaların açıklaması olarak gören baba, kendini avutmak için dine sığınmış.
Psikanaliz uzmanı ile işbirliği yapan polis, babanın yaptıklarını hatırlayıp itiraf etmesi için regresyon denen geriye dönüş seansları uyguluyor. Metronom eşliğinde konstantre olup geçmişini dışarıdan izlemesini sağlıyorlar.
Fakat gördükleri gerçekler mi? Görüntülere bir de polis girdiğinde işler iyice karışıyor. 
 Aile içi istismar davası, babaannenin de dahil olduğu iğrenç bir satanist ritüele dönüşüyor: işkence, hayvan katli ve hatta bebeklerin yendiği manyakça hikayeler...
Ağabey de pek bir şey anımsamayan, net konuşmayan bir tip. Herkes giderek satanist grupların kasabayı ele geçirdiğine inanmaya başlıyor.
Rüyalarında kapüşonlu korkunç makyajlı kişilerin evine girdiğini gören meraklı polis memuru da yavaştan aklını kontrol edememeye...
Her şey göründüğü gibi olmayabilir mi? Kurban rolündeki kız zalim olabilir mi? Yoksa rüyalarındaki "gizli tarif" çok başka bir anlam mı taşıyor?
Şeytanın varlığına inandırmaya çalışmadan, bize şeytanın kendi parçamız olduğunu hatırlatan Regression; iyi bir film.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder