26 Ağustos 2018 Pazar

3344

(21 AĞUSTOS SALI)

İlk günler eve alışma günleri, hatta evi adam etme günleri olarak geçiyor. Daha ziyade arkadaşımın isteğiyle, verandanın tentesini değiştirttik, çizik çarık içindeki tava tencerenin yerine yenisini aldırdık, eksik olan çay tabaklarını tamamlattık ve yırtık pikeleri, soluk havluları yenileriyle değiştirttik. Yetmedi, tüm marketleri dolaşıp şarap kadehi bulduk aldık.

Titizliğe kapılmasak da sınırlı günümüzü evde harcamasak diye düşünsem de, bir yandan iyi oldu tabi. Arkadaşım benden daha ev hanımı: üşenmedi aspiratörü temizledi, bahçeyi yıkadı ve mutfak tezgahını ovdu. Artık tertemiz bir düzen kuruldu 10 günlük evimizde.

Öğleden sonra çıkabildik, denize girmek için Kıdrak Koyu'nu seçtik. Burası çamların altında piknik masaları olan ve deniz kıyısı çakıl taşlık, denizi dalgalı ve çabuk derinleşen sevimli bir koy. Fazla kalabalık değil, bayram tatiline rağmen ortam güzel. Deniz Antalya kıvamında tuzlu ve ılık, benlik değil-yine de çok iyi geliyor suya atlamak.

Akşamüstü Metro'ya alışverişe gidiyoruz ve tam 3 saatimiz yollarda, marketlerde geçiyor. Burada adım başı market var, bu kadar nüfus var mı hayret ediyoruz doğrusu. Rakımızı, şaraplarımızı seçtikten sonra arabayı dolduruyoruz: akşama karides yapacağız.

Bahçede ilk akşam yemeği pek keyifli, ama hepimizin erken uykusu geliyor bu gece.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder