14 Temmuz 2015 Salı

2211

(13 TEMMUZ PAZARTESİ)

Dün gece iyi içmişiz, çok eğlenmişiz!
Kimseyi iplemeden çalan eski şarkıya eşlik ederek etrafımda döne döne dans eden tatlı bir adamla birlikte olmak ne güzel!

Bu sabah gözlük bakıyoruz, 20 liradan fazlaysa almıyoruz. Bisikletli deri bileklik kardeşliği yapıyor ve bankadaki işi bir türlü halledemiyoruz.
Tekneyle limanağzına geçerken biraz ferahlatıyor rüzgar, ama Nuri'nin yeri çok sıcak ve kıpırtısız. Denize girmek bile pek serinletmiyor, duş buz gibi en azından.
Burayı Delos kadar sevemedim; fazla büyük, kalabalık ve bezdirici sıcak.
Değişik içecekler kokteyller hazırlıyorlar ama yiyecek menüsü hiç zengin değil.

Akşamüstü yanmaya dayanamayıp karşı kıyıya dönmeye karar veriyoruz. Dejavu'da birer bira için güzel vakit. Geçen akşam biz odaya döndükten sonra deli dolu arkadaşımız burada takılmış da bar kapanırken zor uyandırmışlar.

Akşam için heyecanlıyız; geçen yaz çok sevdiğimiz Turkuaz Meyhane'ye gitmeyi planladık.
Meze dolabında somon dolması göremeyince hayal kırıklığına uğradıysak da, karışık tapas tabağında getirdiklerinin hepsi nefisti. Enginar, peynirli Girit ezme aklımda kaldı, geç keşfettiğim ahtapotla olan aşkım bu akşam da devam etti. En şahanesi de ustanın bize bir jest yapıp geçen sene bayıldığımız somon dolmasının çok benzerimi hazırlayıp masamıza göndermesi oldu.
İsmini Bedir hatırlasam da Bigalı kanuni Kadir sağolsun zariflik etti, beni sahneye ses sanatçısı diye anons ederek çağırdı. "Kaç kere yemin ettim"i söylemeye çalıştık.

Sahneden inince heyecanımızı yenmek içim saganaki söyledik; Şarapta marine edilmiş kremalı karides. Kadirciğim Kadir gecesi sebebiyle bizle rakı içmese de, "baharı bekleyen kumrular gibi"yi söyleyerek memnun etti bizi.
Kışın Galata Köprüsü'nde çıkacağı Yıldızlar'a gelme söz verip ayrılıyoruz mekandan.

Otele dönmeden illaki bir Echo'ya uğramak adetten. Feti Blues çalıyor, buranın gediklisi. Nedense bu mekana ısınamadım bir türlü. Fazla durmayıp otele geçiyoruz, yolda bana gaddar diyen sevgilim, sıradan bütün arabaların dikiz aynasını açıyor, açık duranları kapıyor,tabelalara tekme atıp sekiz çizerek yürüyor. Sarhoşluk onda çok sevimli duruyor!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder