23 Ekim 2017 Pazartesi

3042

(22 EKİM PAZAR)

Düğünden sonra biraz yorgun uyandık, kayınvalidem sabah sabah pide içi hazırlıyordu. Oğlu buranın yumurtalı kıymalı pidesini pek sever, yemezse içinde kalır. Kahvaltıya teyzeler de gelince sofra şenlendi, dedikodular tamamlandı.
Öğleden sonra dönüş için hazırlandık, yanımıza yaprak sarma, kuru fasulye, biber tuzu, su böreği, Gürcü kavurması bir sürü şey koyup bizi öyle yolcu ettiler.
Tekrar Ordu'ya döndük, akşam yemeğe oturduk. Dikkatimi çekti; buralıların neden kilolu oldukları belli-cidden çok yiyorlar ve hiç düşünmüyorlar sağlıklarını.
Her akşam pilav, tatlı derken hiç dünyadan haberleri yokmuş gibi, hala eski usül hayata devam ediyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder