24 Ekim 2016 Pazartesi

2676

(21 EKİM CUMA)

Bolonya'ya hoşgeldik!
 Ayağımızın tozuyla el yapımı taptaze tortelliniler vitrinlerde renk renk gözümüzü aldı.
 Bolonya'nın en iyi salamcısı Simoni'de birer bira yanında şarküteri tabağı istedik, mortadella salamı, domuz jambonu ve sucuk çeşitlermeleri aklımzıı başımızdan aldı!
 Burası delirtici bir yer; bölge bölge İtalya'nın peynir, şarap ve salam haritasını çıkarmışlar...
 Dev parmesan tekerleklerini duvarlara dizmişler...
 Biraz brutal bir kasap vitrininde pembe et renkleri kolajı gördük.
 Akşam meydanda festivale denk geldik, hava beklediğimden soğuk olduğundan biraz titreyerek eşlik ettik müziğe.
 Akşam yemeği için epeyce dolandıktan ve kafamız karıştıktan sonra bir restorana oturup Lambrusco şarabı söyledik.
 Kendiliğinden köpüren koyu kırmızı bu tatlı şarabı çok sevdik.
Öyleyse taglatelle ragu ve lasagna bolonese-Cheers&Bon appetit!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder