(08 KASIM CUMARTESİ)
Yarım kilo yağlı dana kıyma; 2 büyük diş sarımsak, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırılıp, 1 büyük soğan rendesi ve galeta unuyla iyice yoğurulur. Yoğurma erkek işidir.
Bir yandan 3 küçük kırmızı soğan kalın halka dilimlenip az tuzlanır. Döküm tavada az zeytinyağı kızdırılır.
Önce soğanlar konup karamelize edilir, ardından dolgun yuvarlak köfteler tavaya sıralanır.
Evde patates varsa kalın dilimlenip yağlanıp baharatlanmak üzere fırın tepsisine yayılır. Tercihen; Kaş'tan getirilmiş "pompala coş teyze"den alınan biberiye ve kırmızı pul biber serpilir-bazıları karabiber de koyuyor!
Fırında patatesler kızarırken köfteler cızırdamakta, biralar dolapta soğumaktadır. Bu aralık, kornişon dilimleyip ev yapımı hardal ve sıradan ketçapları masaya götürmek için uygundur.
Şahsiyetsiz hamburger ekmeklerinin tek görevi; aralarındaki dev köfteyle soğanları tutmak, soslarla yapışıp ele ağza sığmaktır.
Ev yağımı hardal; içindeki minik kuru kayısılara ve az şeker ilavesine rağmen, bir damlasıyla sinüs açan, ikinci damlada göz yaşartan acılıkta olmaktadır. Dikkat ediniz.
Afiyet bereket olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder