(29 AĞUSTOS PERŞEMBE)
"Mart
Gül Yapraklı Bıldırcın (Codornices en Petalos de Rosas)
12 gül (tercihen kırmızı)
12 kestane
2 kaşık tereyağı
2 kaşık mısırkökü nişastası
2 damla gül yağı
2 kaşık anason
2 kaşık bal
2 diş sarımsak
6 bıldırcın
Güllerin yaprakları özenle, birer birer ve dikenlerin parmaklara batmasına çok dikkat ederek koparılır; aksi halde bu çok acı veren bir şey olduğu gibi, gül yapraklarının içine kan işleyebilir ve yemeğin tadını bozabilir, ayrıca böyle bir durumun, kimyasal, hem de tehlikeli tepkilere yol açtığı da olur." *
Tehlikeli bir tepkimeye yol açtığı muhakkak ki; yiyenlerin bağrından taşan alev alev şehveti, ne çıplak kadınları dört nala taşıyan atlar, ne aylardır kadına hasret savaşan devrimci generallerin tangosu söndürebildi...
*Laura Esquivel'in "Acı Çikolata" romanından alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder