20 Mayıs 2015 Çarşamba

2156

(19 MAYIS SALI)

Yaz başı tatil gününde adalara doğru dürüst sefer yapmayan aptallara rağmen, akşamüstü bir şekilde Burgaz'a geçmeyi başardık. Sıcakta adayı turlayıp canımızdan bezmemiş olduk belki de böylece, neyse. İskeleye uzanan kuyruğun yanından sıyrılıp masa bulmanın hep zor olduğu Barba Yani'ye geçtik. Arkadaşları beklerken 1 büyük söyledik.
Meze seçme ritüeline bayılıyorum! Cam dolaba harikalar diyarı gibi bakıp parmakla şundan bundan seçmek çok eğlenceli. Biz de bu kez turist misafirlerin şerefine masayı donattık: radika, deniz börülcesi, fasulye pilaki, bolca tam yağlı beyaz peynir, sulu tatlı kavun, yaprak sarma, yoğurtlu semizotu, levrek marin, patlıcan salatası, soslu patlıcan kızartma...
Meyhane adabını pek bilmeyen yabancılar hapur hupur giriştiler, mecburen çabuk yedik biz de biraz. Ardından kalamar ve ahtapot söyledik; sanırım şimdiye dek en keyif alarak yediğim kalamar ve ahtapottu bunlar; kocaman ve yumuşacık...

Arada 10.yıl marşıyla bayrak sallayan masaya gülerek, alışkanlıklarımızın farklarından sohbet ederek ve her şeyden biraz söz açarak akşamı erken tamamladık. Geri dönüş her zamanki gibi soğuk ve sıkıcıydı; hiç bitmesin ada akşamları!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder